welke-pelletkachel-moet-ik-kiezen

Welke pelletkachel moet ik kiezen?

“Welke pelletkachel is geschikt voor mij?” Die vraag krijgen wij vaak. Uiteraard hangt dit af van meerdere factoren. Uw persoonlijke wensen en stijl en natuurlijk de grootte van de ruimte die de pelletkachel moet verwarmen, spelen een rol bij het kiezen van de juiste pelletkachel. Het mooie nieuws is dat er voor elke woonsituatie een geschikte pelletkachel is.

Wat is de beste pelletkachel voor mij?

Kies bij voorkeur een pelletkachel die de warme lucht zo laag mogelijk uitblaast, dus op vloerhoogte. Piazzetta kachels doen dit allemaal.

Kies een pelletkachel die door een kachelfabrikant ontwikkeld is.

Kies een pelletkachel met een zwaar massief keramisch mantelwerk, dit isoleert namelijk het geluid dat de ventilatoren (mogelijk) produceren.

Kies een pelletkachel met het juiste vermogen.

Kan ik met een pelletkachel meer ruimtes verwarmen?

Wilt u meerdere ruimtes verwarmen met een pelletkachel? Kies dan voor een pelletkachel met een kanalisatiemogelijkheid. Als u een bestaande cv en/of radiatoren hebt en u wilt u meerdere ruimtes verwarmen, denk dan aan een pelletkachel met een cv-aansluiting.

Heel belangrijk bij het kopen van een pelletkachel

Bekijk én beluister de kachel altijd brandend voor u besluit. Alleen dan kunt u de prestaties, het vlambeeld en de geruisloosheid goed beoordelen en/of vergelijken.

Wat zijn de beste merken pelletkachels?

Adpellet levert de beste merken pelletkachels: Piazzetta, Superior, MCZ, Rika en Quadra-Fire. Neem ook eens een kijkje op het Belgische pelletkachelforum (pellets.forummotion.com). Piazzetta wordt hier de Rolls Royce onder de pelletkachels genoemd.

Gruppo Piazzetta is al ruim 50 jaar kachelfabrikant en heeft meer dan 18 jaar ervaring met de ontwikkeling van pelletkachels. De pelletkachels van Piazzetta behoren tot de meest complete en beste pelletkachels die verkrijgbaar zijn. Piazzetta levert vrijstaande modellen, inbouwhaarden en cv-pelletkachels.

 

Onderscheidende eigenschappen van Piazzetta pelletkachels:

Kachels van Piazzetta zijn de enige kachels die de warme lucht onderaan uitblazen. Dit zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte en voor een optimaal comfort.

Elk type kachel van Piazzetta is uitgerust met het unieke Multifuoco-Systeem. Dit systeem maakt kanaliseren van  de warmte naar meerdere ruimtes mogelijk.

Cv-pelletkachels zijn eenvoudig in bestaande situaties te integreren. De cv-pelletkachels van Piazzetta zijn voorzien van een ingebouwde waterpomp en expansievat (plug and play).

Piazzetta pelletkachels hebben een breed afstelbereik.
De installateur kan hiermee een rustig en natuurlijk vlambeeld instellen en overige waarden hierop afstemmen (kalibreren).

Het mantelwerk van Piazzetta kachels is van handgemaakt majolica (een soort keramiek). Majolica is gemaakt van gebrande klei. Dit zware materiaal heeft een zeer exclusieve uitstraling en een uitstekende warmteopslagcapaciteit met een gelijkmatige warmteafgifte. Daarnaast zorgt de massiviteit van het materiaal voor een goede geluidsisolatie.

Duitse onderdelen en elektronica staan garant voor kachels die betrouwbaar en stil zijn.

De brandkamer van de pelletkachels zijn gemaakt uit gietijzer en/of Aluker. Aluker is een door Piazzetta gepatenteerd keramisch materiaal dat onder andere de verbranding en warmteverspreiding verbetert.

Hoe kan ik het vermogen van een pelletkachel berekenen?

U kunt het benodigde aantal kilowatts voor een pelletkachel zelf eenvoudig berekenen.

Bij een plafondhoogte van ca. 2,5 m, kunt u de volgende stelregels aanhouden:

1 kW voor 25m3 inhoud of: 1 kW per 10m2 vloeroppervlakte.
Uiteraard kunnen wij ook het benodigde aantal kW’s dat in uw geval te adviseren is , geheel vrijblijvend, voor u berekenen. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel heeft een reservoir voor ongeveer 15 kg houtpellets (of meer, dit verschilt per model). U vult dit reservoir met houtpellets. Als de kachel is ingeschakeld werpt een vijzel de houtpellets in de vuurkorf. De ventilator blaast de (van buiten) aangevoerde lucht door het vuur, waardoor altijd een optimale verbranding ontstaat. De warme lucht die ontstaat wordt aan de voorkant uitgeblazen.

Wat is het verbruik van een pelletkachel?

• Houtpellets
Gezinnen die een pelletkachel in de woonruimte plaatsen als bijverwarming (en de cv-installatie gebruiken voor warm water, de badkamer en bij zeer koude buitentemperaturen), kunnen met ca. 800 kilo pellets per jaar (kosten circa 375 euro) een veelvoud aan gas besparen.

• Elektriciteitsverbruik
Als de kachel 10 uur per dag brandt, gedurende 200 dagen, kosten het opstarten en het draaien circa 44 euro per jaar aan elektriciteit.

Omdat we samenwerken met kachelproducenten die veel investeren in nieuwe technologische ontwikkelingen op het gebied van houtpellets, kunnen wij systemen bieden die feilloos werken, volledig veilig zijn en die eenvoudig zijn in gebruik. Wij verzorgen de complete installatie zelf; u bent dus nooit afhankelijk van derden.